Saçlarınız İçin Bakım Önerileri

Hangi saç yapısına sahip olursanız olun genel bir bakım önerisi ile başlayalımç Omega 3 ve A vitamini ağırlıklı beslenmeniz saçı nemlendirirken, parlak saçlar içinse protein oranı yüksek gıdalar tüketmelisiniz ki saçlarınız yeterli besini alsın.

  • Zayıf Saçlar İçin
Zayıf saçların en büyük nedeni ısıtıcılar, kimyasallar, boyalar.. Saçlarınızı olumsuz yönde etkileyen kullandığım ürünler. Bu da saçları zayıflatacaktır.
Sağlıklı saçlar için beslenmenize yeteri kadar Omega 3 yağ asidi, selenyum, sülfür, E ve A vitamini ilave etmelisiniz. Sert kabuklu yemişler, hububat, yeşil yapraklı sebzeler tüketmelisiniz.

  • Mat Saçlar İçin
Saç rengi açıcı ürünler saçlarınızı matlaştırırken , protein açısından ayıf beslenmekte saçlarınızı olumsuz yönde etkiler. Hem kabarmasını , hemde mat görünmesini sağlar. Saçlarınızın parlak olması için protein oranı yüksek gıdalarla beslenmelisiniz. Bol bol tavuk ve hindi eti ile somon yiyin. Yosun ve buğday çimi gibi arındırıcı sebzelerden uzak durun.

  • Kuru Saçlar İçin
Çok kuru saçlar yine kontrolsüz ve sıklıkla kullanılan kimyasallar , a vitamini eksikliği , yağ asitleri omega 3 eksiklikleri ile tanımlanabailir.
Lineolik asit gibi yoğun miktarlarda Omega 3 ve Omega 6 içeren maddeler, saçınıza gereken nemi sağlayacaktır. Ton balığı, somon, keten tohumu, ceviz, taze meyve ve sebzeler tüketmeniz gereken gıdalar arasında. Bu arada işlenmiş besinlerden de kesinlikle uzak kalmalısınız.

  • Seyrelen Saçlar İçin
Saçlarda incelmek ve dökülme problemi genellikle aileden genetik faktörlü durumlardır. Saçların incelmesi ve dökülmesi büyük oranda genetiktir. Ama kağıt inceliğinde saç tellerinin diğer sebepleri arasında kötü beslenme ve demir eksikliği de vardır. Sebep kötü beslenme ise; hemen protein ve sebze yüklemesi yapmalısınız. Tuzlu ve aşırı yağlı besinlerden de uzak durmalısınız.

  • Aşırı Yağlı Saçlar İçin

Saç cilt foliküllerinden dışarı doğru uzamaya başladığında, yağ üretiminin başlaması kaçınılmazdır. Aşırı yağlı saçlarda hormonlarınızın rolü reddedilmez ama acı ve baharatlı besinler de vücut ısınızı yükselterek kafa derinizdeki gözeneklerin açılmasını sağlar. Çok fazla doymuş yağ tükettiğinizde vücudunuz ekstra yağ üretecektir. Bu nedenle yağlı besinlerden uzak durmak tek çözümdür.

Sitemizde satılan saç bakım ürünlerini incelemek, kullanıcı yorumlarını okumaka ve satın almak için TIKLAYIN