Kolajen Nedir ? Kolajenin Faydaları Nelerdir ?

Kolajen Nedir ?

Cilt bakım ürünlerinin içeriğinde sıkça rastladığımız kolajen vücudumuzdaki bağ ve bağ dokularını oluşturarak cildimiz üzerinde dış etkenlere karşı koruyucu bir bariyer görevi görür. Cilt yapısını oluşturan bir ağ olarak kolajen cildimize güç esneklik ve sağlamlık verir. Kolajen deri, tendon, eklem, tırnak, diş, saç, kemik, kas hatta göz gibi pek çok organımızın yapı taşını oluşturur. 25'li yaşlardan sonra kolajen üretimi azalmaya başlarken , 35'li yaşlardan sonra eksikliği giderek kendini hissttirmeye devam eder. Ve cilt sarkmaları, kırışıklıklar, eklem ağrıları yaşamamız kaçınılmaz bir hal alır. 

Kolajenin Faydaları Nelerdir ?

  • Selülit oluşumunu önler , var olan selülitlerde azalmalara neden olur .
  • Sindirim sistemi sağlığı için önemlidir. 
  • Saç, tırnak ve dişlerin yapı taşını oluşturduğu için doğrudan tırnakları güçlendirir, saçların daha sağlıklı olmasını sağlar ve diş yapısını olumlu yönde etkiler.
  • Kan akışını düzenleyip vücudu zararlı etkenlerden arındırdığı için karaciğer sağlığını olumlu yönde etkiler.
  • Kan akışını doğru şekilde düzenlediği için kalp sağlığını olumlu yönde etkiler.
  • Kas gelişimi ve oluşumunu olumlu yönde etkilerken, yağ yakımına da yardımcı olur.
  • Eklem ağrısı ve iltihaplanmalarını azaltır.
  • Genç bir cilde sahip olmanızı sağlarken, daha parlak ve canlı bir görünüme kavuşmanıza yardımcı olur. İnce kırışıklıkları yok etme etkisinin yanında deri gevşemesi, cilt kuruluğu ve sarkmalarında oldukça başarılı sonuçlar elde eder. 

Sağlığınız ve güzelliğiniz için kolajen kullanımına özen gösterin. En kaliteli , güvenilir ve orjinal kolajen besin takviyelerini sitemizden satın alabilirsiniz. Kolajen takviyeleri kullanıcı yorumları ve görüşlerine sitemizden ulaşabilir, bu ürünleri toptan fiyatına perakende satın alabilirsiniz.

Hangi gıda takviyesini alacağınıza karar vermeden önce mutlaka uzman bir doktora danışınız. Bilinçsiz şekilde kullanılan vitamin ve takviyeler size zarar verebilir.