Kışı Sağlıklı Geçirebilmek İçin Beslenme Önerileri

Kışı Sağlıklı Geçirebilmek İçin Beslenme Önerileri

  • Yüksek kalorili besinler tüketmekten kaçınılmalıdır.

Kışın yüksek kalorili besinler tüketilmemelidir. Sebze ve lifli besinler ağırlık beslenmek kilo alımının ve gereksiz yağ tutumunun önüne geçer. 

  • 6 öğün beslenmek vücut için en iyisi

Özellikle kış aylarında 3 ara ve 3 ana öğün şeklinde beslenmek vücudumuz için en iyisidir. Yumurta peynir zeytin esmer ekmeğin eşlik ettiği bir kahvaltı, ızgara ya da haşlama tavuk, balık , et ile bir öğlen yemeği ve hafif zeytinyağlı bir sebze yemeği ile akşam yemeği yemek bize ideal bir kış menüsü sunar. Ara öğünlerde yoğurt, süt , ayran, kefir, kuru veya normal meyve tüketmeliyiz.

  • 4 mevsim bol su içmeliyiz.

Her mevsim vücudumuzun suya ihtiyacı vardır. Günde 2-2.5 litfe su içmeyi ihmal etmemeliyiz.

  • Bağışıklık sistemi güçlendirilmelidir.

Vücudumuzda ki eksikliklere göre besin takviyeleri kullanarak bağışıklık sistemimizi güçlendirmeliyiz. Egzersiz programı uygulamalı ve gün içerisinde mutlaka spora vakit ayırmalıyız. Bunlar bizi dinç ve zinde tutacaktır.

Sitemizde satışı bulunan besin takviyelerini inceleyebilir, kullanıcı yorumlarını okuyarak değerlendirebilir, ihtiyaç duyduklarınızı satın alabilirsiniz. TIKLAYIN

Hangi gıda takviyesini alacağınıza karar vermeden önce mutlaka uzman bir doktora danışınız. Bilinçsiz şekilde kullanılan vitamin ve takviyeler size zarar verebilir.