En İyi Bebek Maması Hangisi ?

Bebek mamalarının hangisi en iyisi sorusu her ebeveyn için çok önemli bir soru. Hepimizin kafasını kurcalayan bu sorunun nedeni bizlerin en değerli varlıkları , bebekleri için kullanılan mamaların en sağlıklısı olsun, gaz yapmasın, büyüme ve gelişmesini desteklesin istiyoruz. 

En İyi Bebek Maması Hangisi?
Öncelikle şunu belirtmeliyiz; bebeğiniz için en iyi besin anne sütüdür. Çünkü anne sütü, 6. aya kadar bebeğinizin ihtiyacı olan bütün vitamin ve mineralleri tek başına karşılayabilen mucizevi bir besindir. Üstelik sindirimi de çok kolaydır. Bu nedenle, bebek beslenmesinde ilk tercih mutlaka anne sütü olmalıdır.

Fakat bazı durumlarda, annenin sütü bebeğini besleyebilecek yoğunlukta gelmeyebiliyor. Stres bunun en önemli sebebiyken, yetersiz sıvı alımı veya çeşitli sağlık durumları da anne sütünü olumsuz etkileyebiliyor. Bu gibi durumlarda ise elbette formül mama arayışına girecek ve bebeğiniz için en iyi bebek mamasını bulmaya çalışacaksınız. Peki, yenidoğan bebekler için en iyi mama hangisi?

Bebek Maması Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler
  • En iyi bebek maması markası hangisidir sorusunun cevabı, aslında doktorunuzun önerdiği mama olarak özetlenebilir. Çünkü hemen hemen her mama içeriği aynı olsa da kusan, alerjisi olan veya enerji ihtiyacı olan düşük kilolu bebekler için özel mamalar var. Bu nedenle doktorunuz, bebeğinizin ihtiyacına yönelik en iyi mamayı size önerecektir.
  • Alacağınız bebek mamasının içeriği mutlaka anne sütüne yakın olmalıdır. Yenidoğan mama markalarının çoğu anne sütüne yakın içerikleri olduğunu iddia etse de daha önce adını duymadığınız, doktorunuzun tavsiye etmediği mamalardan uzak durmanızda fayda var.
  • Sağlık Bakanlığı onaylı bebek maması markası aldığınızdan emin olun.
  • Tercih edeceğiniz mamanın tadı, anne sütünden tatlı olmamalıdır. İçeriğinde vanilya gibi tatlandırıcılar bulunmamalıdır.
  • Bebeğinizin bağışıklık sisteminin güçlü olması için, içeriğinde lactobasil ve bifidobakteri olan bebek mamalarından satın alabilirsiniz.
  • Satın alacağınız formül sütte, bir yağ asidi olan LC-Bufa’nın bulunması da önemlidir. Bu, sitokin üretimini arttırarak bebeğinizin bağışıklığını güçlendirecektir.
  • Başlangıçta farklı mama markalarını deneyebilirsiniz. Zamanla hangisinin bebeğinizde en az olumsuz etki yapacağını (ishal, kusma gibi) gözlemleyerek, o markayla devam edebilirsiniz.

Sitemizde satışı bulunan organik bebek mamalarını inceleyebilir, kullanıcı yorumlarını okuyabilir, satın alabilirsiniz. TIKLAYIN