Çocuklarda Diş Macunu Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Çocuklarda ağız ve diş sağlığı önemli bir unsurdur. Erken yaşlarda bunu çocuğa aşılamak , hem dişlerin çürümesinin önüne geçer hem de ilerisi için alışkanlık kazanmasını sağlar. Çocuklarda diş macunu seçerken bazı hususlara dikkat etmek gerekir. Bunlarda bazıları ;
  • Çocuklar için diş macunu seçerken en önemli husus doğru miktarda florür içeren diş macununu seçmektir. 
  • Çocuk diş macunlarının arkalarındaki içerik kısmını okursanız, farklı diş macunu markalarının florür miktarları arasında büyük farkların mevcut olduğunu görebilirsiniz. 
  • 3 yaşın altındaki çocukların florürden optimum fayda sağlayabilmek için 1000ppmF florür içeren diş macunu kullanmaları gerektiğini, 3 yaşın üzerindeki çocukların ise, 1450ppmF florür içeren diş macunu kullanmaları gerektiğini göstermektedir.
  • Diş fırçalama alışkanlığı kazanmak istemeyen bir çocuğunuz var ise ; fırçalamak istemeyen çocuklar için, çizgi film karakterleri ile süslenmiş diş macunları cazip gelebilir ve dişlerini fırçalamak konusunda daha az direnebilirler.
  • Çocuklarınız dişlerini fırçalarken doğru miktarda florür içerdiğinde ve yeterli miktarda diş macunu kullanıldığında, çocukların yetişkin diş macunu kullanmasının hiçbir sakıncası olmadığını belirtmektedir.

Sitemizde çocuklar için satışı bulunan ağız ve diş sağlığı ürünlerini inceleyebilir, kullanıcı yorumlarını okuyabilir ve satın alabilirsiniz. TIKLAYIN