Akneye Meyilli Ciltler İçin 6 Öneri

Akneye Meyilli Ciltler İçin 6 Öneri
  • Stresle Başa Çıkmayı Öğrenin
Stres hormonu bağışıklık sistemini olumsuz yönde etkiler ve akneye neden olan bakterilerin çoğalmasını tetikler.
  • Preotein Tozu Kullanımına Dikkat Edin
Omuz ve sırt kısımlarında sivilcelenmeye neden olan protein tozları için doktor yardımı almaya özen gösterin.
  • Sütün Aşırı Tüketimine Dikkat
Süt ve süt ürünleri aşırı tüketimi yapılan araştırmalar neticesinde akneyi arttırabilmektedir. Fazla tüketilmesine dikkat edilmelidir.
  • Beslenme Şekline Dikkat
Yüksek kalorili fast food tarzı beslenme şekli ve kalori ağırlıklı beslenmek akneyi tetiklemektedir. Yağlı cips gibi besinlerden de uzak durmak gerekmektedir.
  • Kullanılan Kozmetiklere Dikkat
Kullanılan bazı kozmetik ürünlerin içerdikleri çinko, bakır, resveratrol, kaolin, esansiyel ve bitkisel yağlar ovalama şeklinde kullanıldıklarında bazı kişilerde akneye neden olabilmektedir. Cilt yapınıza göre doktor önerisi ile ürün kullanmalısınız.
  • Probiyotik Tüketimine Özen Gösterin

Sindirim sistemimizde yaşayan bakteri, virüs ve mantarlardan oluşan mikroorganizma topluluğuna mikrobiyata adı veriliyor. Yapılan çalışmalar mikobiyatanın deri sağlığımız üzerinde etkili olduğunu gösteriyor. Bağırsak sağlığında önemli bir yeri olan probiyotik besinlere sofranızda yer verin. Ve doktor önerisi ile probioytik almaya özen gösterin.

Akneye meyilli bir cilt yapınız var ise sitemiz üzerinden satılan cilt yapınıza uygun cilt bakım ürünlerini inceleyebilir, kullanıcı yorumlarını okuyabilir ve satın alabilirsiniz. TIKLAYIN