Göz Makyajı Nasıl Temizlenir?

Göz ve göz çevresi vücudumuzun en hassas bölgesidir. Makyajınızı doğru temizlemek ve temizlerken doğru ürünler kullanmak göz sağlığınıza verebileceğiniz ciddi zararlardan sizleri korur. Yanlış yapılan uygulamalar gözlerinizin mikrop kapmasına neden olabilir, şişkinlik, morluk, göz altı torbalanmalarına neden olabilir büyük-küçük enfeksiyonlar kapmanıza neden olabilir.
  • Doğru göz makyajı temizleyicisi nasıl seçilir?
Öncelikle cilt tipinizi iyi bilmeniz gerekmektedir. Cildinize uygun olmayan temizleyiciler sivilcelenme, yağlanma gibi sorunlar yaratabilir. Kullanılan makyaj ürünlerinize göre bir temizleyici seçilmelidir. Bazı kozmetik ürünleri suya ve temizleyiciye fazla dayanıklı olabildiklerinden dolayı bu durumu da göz önünde bulundurulması gerekmektedir. Kendi cilt tipinize uygun seçilmeyen temizleyiciler göz çevresinde kuruluk ve çizgilere neden olmaktadır. Kullanılan temizleyici cildinizi kurutuyor ve nemsiz bırakıyorsa başka bir temizleyici denemeniz önerilmektedir.
  • Suya dayanıklı makyaj malzemeleri için çift fazlı temizleyicileri tercih edin
Son zamanların en çok tercih edilen göz temizleyicileri çift fazlı olanlardır. Suya dayanıklı far ve maskaraları kolayca çıkartabilme özelliğine sahiptir. Bu ürünlerin içinde yağ olduğundan dolayı yağlı cilde sahip olanların tercih etmemeleri önerilmektedir.
  • Göz çevrenize nazik davranın
Cildin en hassas bölgesi olan göz çevresi çok dikkatli ve nazik bir şekilde temizlenmelidir. Uygulanan sert darbeler göz çevresinde çizilmeler veya kırışıklıklara neden olmaktadır.
Kirpiklerin kopması, gözlerde kızarıklık ve göz altlarında pullanma yaşanmasını önlemek için pamuğu narin hareketlerle göz çevrenizde gezdirmelisiniz. Sert hareketler göz ve göz çevrenize ciddi zarar verecektir.
  • Göz çevrenize yüz temizleyicisi kullanmayın!
Yüz temizleyicileri göz makyajı temizlemek için kullanılmamalıdır. Yüzün göz bölgesi hariç kısmı normal yüz temizleyicilerle temizlenmeli fakat göz makyajı göz temizleyicisiyle
temizlenmelidir. Bu iki ayrı kozmetik ürününü kullanıyor olmak cilt sağlığı açısından çok önemlidir. Önce göz çevrenizi daha sonra yüzünüzü temizlemeniz önerilir.