Evde Yapılan Gebelik Testleri Güvenilinir Mi ?

Regl döngüsü geciken ve hamilelik ihtimali olan her kadın hemen hamile miyim değil miyim soruları ile kafasını meşgul etmeye başlar . Bu yeni bir bebek heyecanı yaşamak için can atsak da henüz bir bebek sahibi olmaya hazır olmasak da bizi oldukça etkileyen ve heyecanlandıran bir durumdur. 

Gebelik Ne Zaman Anlaşılır ?

Gebelik bazen erken dönem belirtileri verse de bazen herhangi bir belirti vermeden ilerleyebilir. Gebelik belirtileri ile adet öncesi dönem belirtileri de birbirine yakın etkiler yarattığı için belirti veren bir gebelik yaşıyor dahi olsak bu belirtilerden emin olmamız imkansızdır. 

Gebelik Testi Nedir ?

Gebelik testi evde uygulanan kandaki hcg hormonunu ölçerek bize gebe olup olmadığımızı belirten bir test türüdür. Yani vücut hcg hormonu salgılamaya başlamış olmalıdır testte pozitif sonucu görebilmek için. Bunun içinde döllenmeden sonra regl dönemine kadar bir zaman geçmiş olmalıdır. Regl dönemine 5 gün kala yapılan testler çok sağlıklı değildir. 2 gün kala silik bir ikinci çizgi görünebilirken regl gecikmesi sonrası eğer hamilelik var ise bu sonuç gayet belirgin iki çizgidir.

Gebelik Testi Nasıl Uygulanır ?

Gebelik testi uygulamak için aldığınız testin üzerinde ki talimatları izlemelisiniz. Genel olarak yapılan uygulama aynı olsa da marka farklılıkları yanlış yönlendirmelere sebebiyet verebilir. 

Sonucu beklerken testi sıcak olmayan düz bir zeminde tutun. 

İlk idrar daha sağlıklı sonuç verse de gün içerisinde yapılan testlerde doğru sonuç verebilir. En az 4 saat idrara çıkmadan testi deneyimlemeniz daha sağlıklı olacaktır. 

Sitemiz üzerinden Predictor Express Gebelik Testini satın alabilir hamille olup olmadığınızı test edebilirsiniz. 

Predictor Express Gebelik Testini satın almak ve yapılan yorumları incelemek için TIKLAYIN