Cilt Bakımı Ürünleri Hangi Sırayla Uygulamalı?

Cilt bakımı bir cildin kalitesi için, yaşlanmasının gecikmesi için, bakımlı canlı ve parlak görünmesi için gereklidir. Cilt bakımında hangi ürünleri kullandığımız kadar, bu ürünleri hangi sırayla kullandığımız da son derece önemli. En yüksek etkiyi almak için, cilt bakım ürünlerini hangi sırayla kullanman gerektiğini biliyor musunuz?

1. Adım Cildinizi Temizleyerek Başlayın

Cilt bakım ürünlerinden en yüksek verimi almak için, cilt bakım rutinine mutlaka cildini temizleyerek başlamalısınız. Kirden, fazla yağdan ve yüzeydeki ölü derilerden cildini arındırdığında, sırasıyla uygulayacağınız ürünlerin gerçekten işe yaradığını göreceksiniz. Bunun için yüz temizleme jellerinden veya micellar sulardan yardım alabilirsiniz.

2. Adım Tonik Adımını Kesinlikle Atlamayın

Cilt bakımında tonik adımını pek çoğumuz önemsemez ve atlarız fakat tonik kullanmak, en önemli aşamalardan biridir. Yüz temizleyicilerin veya micellar suların üzerine tonik uyguladığında, hem bu ürünleri desteklemiş olacak hem de cildinin nefes almasını sağlamış olacaksınız. Eğer yağlı bir cilde sahipseniz, fazla yağı tonik ile arındırabilir, geniş gözeneklerinin sıkılaşmasını sağlamış olacaksınız.

3. Adım Sorunlu Bölgeler İçin Özel Uygulamalar Yapmalısınız

Cildinizi kusursuz bir şekilde temizledikten sonra, cildinizdeki lokal bölgelere uygun bir bakım uygulayabilirsiniz. Örneğin akne sorununuz varsa sivilce giderici ürünler uygulayabilir, cilt lekelerinden şikayetçiyseniz de leke önleyici kremini uygulayabilirsiniz. Sonraki adıma geçmeden önce minimum 5 dakika bekleyerek, kullandığın bu ürünlerin cilt tarafından tamamen emilmesini sağlayabilirsiniz.

4. Adım Serum Adımı Oldukça Önemli

Serumlar, yüksek konsantrasyona sahip ürünler oldukları için
mutlaka nemlendiriciden önce uygulamak gerekir. Cilt tarafından oldukça hızlı bir şekilde emilen serumlar, üzerine uygulanan nemlendiricilerin etkisini artırırlar. Bunun için cildinizin ihtiyacına göre bir serum uygulamalısınız.

5. Adım Nemlendirici ve Cilt Yağları Adımı

Serumu uygulayıp cilt emdikten sonra nemlendiricinizi uygulayabilirsiniz. Cilt yapınıza göre seçeceğiniz nemlendiriciniz, serumun desteği ile cildinizi gün boyu nemli tutacak. Nemlendiricinizi sadece yüzünüze değil, boyun bölgenize de uygulamayı unutmayın.

6. Adım Göz Çevresi Bakımı

Göz çevresi, yüzde en hassas bölgedir. Buradaki deri çok önce olduğu ve damarlar da yüzeye daha yakın olduğu için ekstra özenli bir bakımı hak
ediyor. Göz çevrendeki ince çizgi, kırışıklık ve nem kaybını gidermek için kullanacağınız göz kremini iyi seçmelisiniz. Göz kremini direkt göz altlarına değil, elmacık kemiğinin hemen üzerine uygulamaya dikkat edin, göz çevresine giden damarlar buradan geçtiği için çok hızlıca emilecek ve krem çok daha işe yarayacaktır.