Bahar Aylarında Cildinizi Güneş Işınlarından Koruyun

Soğuk ayları geride bırakmaya ramak kala hava yavaş, yavaş ısınıp, güneş yüzünü göstermeye başladı. Ama, baharın ilk güneş ışınları çok ama çok tehlikedir! Özellikle yüz cildimizde ve açık olan el, kol, omuz gibi bölgelerimizde güneş lekelerine ve yanıklara hızlı şekilde neden olur. Özellikle bahar aylarında güneşin dikleştiği ancak ısının yükselmediği durumlarda bile güneşten korunmak gerekir.

5 maddede öneri ile baharda güneşin keyfini sorunsuz olarak çıkarın.

  • Bir çok günlük krem ve fondötenlerin içeriğinde en az 15 güneş koruyucu faktörleri bulunur, ama yinede güneşten çok fazla koruma faktörlerine sahip değildirler.
  • Kış aylarında yeterli olabilirler ama, bahar ve yaz güneşinde kafi derecede koruyucu faktörüne sahip değildirler. Günlük kulanım için en az SPF 30 + olmalıdır
  • Günlük yaşamımızda, zamanınızın büyük çoğunluğu arabanın içinde, ofisinizde pencere kenarında veya dışarıda geçiriyorsanız mutlaka güneş koruyucu kullanmanız gerekiyor. Hafta sonları evinizin balkonu, terasın da oturma esnasında veya dışarıda yürüyüş yaparken, bisiklet sürme gibi zamanlarda yine güneş koruyucu kullanmanız büyük önem taşır.
  • Özellikle güneşe maruz kalan yüz, boyun ve dekolteye kadar sürün, hatta el, omuz ve kollarınıza da sürebilirsiniz. Makyaj yapan bayanlar güneş koruyucusu üzerine rahatlıkla makyaj yapabilirler, yani fondöten, allık kullanabilirsiniz. Böylece cildinizi güneş ışınlarının size vereceği hasarlara karşı korumuş olursunuz, yani leke, kızarıklık, yanık ve cilt yaşlanmasına karşı korunmuş olursunuz
  • Güneşe karşı oturma ve keyfini çıkarma saatleri, sabah 7.00 den 11.00 ve öğleden sonra 16.00 itibari ile güneşin keyfini çıkarma saatleridir.